Protejați-vă sănătatea inimii: un ghid al remediilor naturale

Și în acest an, ZiuaMondială a Inimii a fost sărbătorită pe 29 septembrie, cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la o problemă care, din păcate, face încă prea multe victime. Potrivit datelor epidemiologice, de fapt, în Italia, bolile cardiovasculare sunt responsabile de 3,9 milioane de decese pe an. Medicina a făcut progrese enorme în gestionarea acestor boli și în îmbunătățirea sănătății inimii, însă numărul persoanelor afectate este încă ridicat. Progresele științifice nu sunt suficiente dacă nu sunt însoțite de o schimbare a obiceiurilor indivizilor.
Începând din această zi, să începem cu toții să ne gândim la sănătatea inimii noastre, zi de zi, deoarece prevenirea începe cu noi înșine.

Bolile cardiovasculare: dușmani ai sănătății inimii

Bolile cardiovasculare sunt boli care afectează inima și/sau vasele de sânge, cele mai frecvente fiindatacul de cord și insuficiența cardiacă. Există numeroase cauze, unele nemodificabile, cum ar fi vârsta și istoricul familial, iar altele modificabile.

  • Factorul modificabil cu cel mai mare impact estealimentația incorectă. Un aport zilnic excesiv induce de fapt supraponderalitatea, obezitatea, dar și diabetul zaharat, situații care cresc semnificativ riscul de boală coronariană. În plus, o alimentație dezechilibrată duce la apariția dislipidemiei, niveluri ridicate de colesterol și lipide în sânge, care provoacă ateroscleroză, o afecțiune care reduce fluxul sanguin.
  • Concomitent, un stil de viață sedentar crește riscul de a fi supraponderal.
  • Hipertensiunea arterială (≥ 140/90 mmHg) este, de asemenea, unul dintre cei mai importanți factori de risc cardiovascular, care este, de asemenea, răspândit în rândul populației adulte.
  • În sfârșit, nu trebuie să-l uităm pe cel mai nociv pentru sănătate, fumatul; fumatul favorizează, de fapt, agregarea plachetară și apariția hipertensiunii.

Reguli pentru o inimă în formă

Prevenția primară este cea mai puternică armă împotriva bolilor cardiovasculare, deoarece previne apariția acestora. După cum am văzut, principalii factori determinanți ai bolilor cardiovasculare sunt legați de un stil de viață inadecvat.
1. Alimentația:

  • Creșteți consumul de fructe și legume, trebuie să existe cel puțin o porție în fiecare masă
  • Dați preferință cerealelor integrale față de cerealele rafinate
  • Creșteți consumul de pește, care ar trebui să aibă prioritate față de carne
  • Limitați aportul de sare în alimentație, atenție că mezelurile sunt și ele bogate în sare.

2. Facețimișcare: 30 de minute pe zi sunt suficiente; trebuie doar să parcați mașina departe sau să o folosiți mai puțin.
3. Nu mai fumați: este cu siguranță cea mai bună alegere pentru organismul nostru.
Deoarece acestea sunt obiceiuri simple, cu timpul ele pot deveni parte integrantă a rutinei tale zilnice, iar sistemul tău circulator va aprecia eforturile!

Ascultați-vă inima

În cele din urmă, este important să monitorizați anumiți parametri, care sunt indicatori ai sănătății inimii și sistemului circulator, cum ar fi: tensiunea arterială, colesterolul, atât cel rău (LDL), cât și cel bun (HDL), lipidele și glicemia.
Puteți cere medicului dumneavoastră un control sau puteți monitoriza acești parametri în farmacie, întrebați farmacistul.
Majoritatea italienilor cu factori de risc cardiovascular nu știu, din păcate, că îi au, de unde și importanța de a-i ține sub control.

Aveți nevoie de suplimente pentru o inimă sănătoasă?

Suplimentele alimentare pot fi, de asemenea, suplimentate pentru a susține bunăstarea, în special:

  • OMEGA 3 CONȚINÂND EPA ȘI DHA: datorită capacității lor de a susține sănătatea inimii, acestea sunt un supliment valoros, care trebuie suplimentat mai ales dacă consumul de pește din alimentație este limitat.
  • SUPLIMENTE PENTRU CONTROLUL COLESTEROLULUI: natura ne pune la dispoziție diverse substanțe naturale, cum ar fi Monacolin K din orez roșu fermentat, care controlează nivelul colesterolului.
  • SUPLIMENTE PENTRU TENSIUNE: anumite extracte, printre care cele de măslin, păducel și hibiscus ajută la reglarea tensiunii arteriale.
  • SUPLIMENTE PENTRU NIVELURI NORMALE DE GLUCOZĂ ÎN SÂNGE: în vederea bunăstării sistemului cardiovascular, este utilă și menținerea unor niveluri normale de glucoză în sânge.

Amintiți-vă că suntem responsabili pentru propria noastră bunăstare și, din când în când, întrebați-vă: ce fac pentru sănătatea inimii mele?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *